Cyclone 3 inbouwen en de toepassing

Geschreven door Geert Kukken op Thursday, 05 April 2012. geplaatst in Cyclone 3

DE CYCLONE

Cyclone 3 inbouwen en de toepassing

Welke model heeft men nodig en waar wordt deze geplaatst?

Er zijn twee type Cyclone, namelijk de KI en de KC serie.

De KI modellen kunnen gebruikt worden bij nagenoeg alle diesel- en injectiemotoren. Deze Cyclones zijn rond van uitvoering en worden in de luchtslang geplaatst, zo dicht mogelijk bij of in het inlaatspruitstuk. Dit type is leverbaar in een diamter van 25 t/m 160 mm met een interval van 2 en 3 mm en in sommige gevallen 1 mm.

De modellen uit de KI serie moeten zo dicht mogelijk bij het inlaatspruitstuk geplaatst worden en er mag zich nooit een obstakel tussen Cyclone en de motor bevinden, zoals luchtfilter, turbo, intercooler, enz... Tenzij er meerdere Cyclones geplaatst worden.

De KC modellen zijn voor auto's met een carburateur of mono-pointinjectie met een filter op de motor. Deze Cyclones zijn verschillend van afmeting en model en moet soms ook nog worden aangepast. Voor een groot aantal type- vooral oudere- auto's zijn Cyclones leverbaar. De modellen van de KC serie worden altijd op de inlaatopening geplaatst.

  

Eigenschappen Cyclone 3:

  • is effectief bij alle type verbrandingsmotoren, met of zonder turbo;
  • kan worden toegepast bij auto’s, vrachtwagens, motorfietsen, scooters, karts en boten;
  • veroorzaakt minder uitstoot van roet en andere schadelijke stoffen;
  • brandt vervuilde motoren schoon, waarna deze beter presteren;
  • brandstofbesparing, gemeten tussen 10–25%;
  • minder mechanisch lawaai en trillingen in de motor.

Bij oudere auto’s kan het enige tijd duren voordat de Cyclone optimaal werkt. Deze heeft ± 3000 km nodig om een motor schoon te maken/branden.
Daarom geven wij een 3 maanden “Geld Terug” garantie. Dit wil zeggen dat als er na 3 maanden geen effect is opgetreden in vermogenswinst of zuinigheid, de cyclone 3 kan worden teruggeven en het aankoopbedrag wordt geretourneerd.

Nieuwe auto? Ruil de oude Cyclone 3 in en ontvang 25% korting op de nieuwe Cyclone!

Social Bookmarks

Over de auteur

Geert Kukken