Ervaring vervuiling motoren

Volvo V70 2.4 D vervuiling

Geschreven door Geert Kukken op Thursday, 05 April 2012. geplaatst in Ervaring vervuiling motoren

Vervuiling bij 73.000 KM.

Gisteravond had ik een afspraak met een klant, die een Volvo V70 2.4D diesel met 73.000 KM op de teller. Bij het verwijderen van de inlaatslang naar het inlaatspruitstuk kwam ik er al achter dat deze sterk vervuild was. Dit was voor mij niet nieuw maar met deze kilometerstand had ik dit ook niet zo erg verwacht. Om een Cyclone 3 te plaatsen was het noodzakelijk de slang en inlaatspruitstuk te reinigen. Na het reinigen, het monteren van de CYCLONE en een paar kopjes koffie, kon de klant weer tevreden naar huis. Zie de foto van de vervuiling, deze liegt er niet om.

VW Golf 4 TDI vervuiling inlaatspruitstuk

Geschreven door Geert Kukken op Friday, 16 December 2011. geplaatst in Ervaring vervuiling motoren

Vervuiling bij 164.000 KM.

Deze week een VW Golf TDI van 1989 voorzien van 2 Cyclonen en een Pipercross luchtfilter gemonteerd. Wat mij opviel was dat voorin de EGR-huis sterk vervuild was. Daarom toch maar besloten om het EGR-huis te demonteren. Wat ik toen aantrof was een zeer vervuild inlaatspruitstuk. Ik was blij dat we het EGR-huis eraf hadden gehaald want met dit gegeven hadden de cyclone's ook heel weinig effect gehad. Na het reinigen en het beëindigen van de werkzaamheden waren de resultaten zeker te merken. Ook de reactie van de klant was zeer verbluffend. Zie de foto, dan snap je de noodzaak om een goed resultaat te verkijgen. Het inlaatspruitstuk was voor 2/3 dichtgeslipt. Dit dichtslippen zal nu met de plaatsing van de CYCLONEN 3 sterk verminderen of geheel weg blijven.

Vervuiling VW Polo Bluemotion 1.2 TDI

Geschreven door Geert Kukken op Thursday, 15 September 2011. geplaatst in Ervaring vervuiling motoren

Deze week een VW Polo voorzien van 2 Cyclonen. Wat mij opviel was dat de slang die voor de inlaatspruitstukg zit al sterk vervuild was. En dit terwijl de auto pas 10.000 km gelopen heeft. Dat wil zeggen dat zelfs voor de EGR-klep de vervuiling al toegetreden heeft. De vervuiling betrof olie met gruis, dus onverbrande uitlaatgassen. Het verbaasde de klant dat zijn auto binnen een jaar al zo vervuild was.

Vervuiling Volvo XC60 2.4 D

Geschreven door Geert Kukken op Monday, 05 September 2011. geplaatst in Ervaring vervuiling motoren

Vervuiling bij 100.000 KM.

Dit is een gedeelte van de aanzuigbuis van het inlaatspruitstuk en een gedeelte van de EGR-klep van een 2 jaar oude Volvo XC60 2.4 diesel. Deze auto is altijd goed onderhouden en heeft nog maar 100.000 km gelopen waarvan een groot deel snelweg. Je verwacht toch niet dat dit al zo aangekoekt is.