APX Green toelichting

Geschreven door Geert Kukken op Sunday, 04 September 2011. geplaatst in Go-Greener

APX Green Protoplasma – Anders Dan Andere Olieadditieven

Plasma is een techniek die al langer bekend is. Toch is het pas recent dat ook autofabrikanten zoals KIA de goede eigenschappen van dit product erkennen. APX Green is het ultieme op het gebied van Plasma smering.

Wat maakt APX Green (Protoplasma) anders dan andere additieven

  • Ten eerste, heeft het geen gezondheidsgevaarlijke chemische additieven nodig om een extreem sterk verbeterde smering te realiseren. Door de opbouw in deeltjes- grootte, verkrijgt men een zeer krachtig effect van elke eigenschap. Deeltjes zijn nog kleiner dan de bekende Nano technologie. Het dope pakket wat gebruikt wordt is van dusdanige hoge kwaliteit en samenstelling dat de normale dope pakketten hierbij in het niet vallen;
  • Het is milieu vriendelijk en onschadelijk. U hoeft de verpakking niet bij het klein chemisch afval te deponeren;
  • Door een zeer goede chemische en thermische stabiliteit is het in alle condities te gebruiken;
  • Heeft een lange werkingsduur en beschermt het metaal tegen chemische invloeden (de zogenaamde micropitting);
  • Tast de bestaande olie niet aan en gaat onder geen enkel geval een verbinding met olie of al aanwezige additieven.

Het product kan gebruikt worden in de motorolie, transmissie (geen automatische transmissie), differentieel, eindvertragingen etc. APX Green zorgt ervoor dat weerstand tot wel 70% worden verminderd.

Kleine schades van het metaal worden gerepareerd en slijtage wordt aanzienlijk verminderd en voorkomen. Uit onderzoeken bij TUV is gebleken dat de frictie factor van APX Green lager is dan wat meetbaar was. In combinatie met een Mobil 1 olie was nog net de frictie factor van 0.28 te meten.

  • Daarnaast vergemakkelijkt het de koude start, vermindert trillingen van de motor en lawaai (frictie) van de tandwielen;
  • Verlaagt de interne temperatuur van de motor door minder wrijving. Hierdoor verbrandt smeerolie niet meer;
  • Geeft een betere compressie en daarmee betere prestaties van de motor;
  • Ook zorgt het ervoor dat uw motorolie langer meegaat. Er zijn al testen met vrachtwagens gedaan waar het totale concept de levensduur van de motorolie met 200% verlengd heeft. Dus 1 oliewissels uitgespaard. Dit is overigens afhankelijk van de gebruiksomstandigheden.

Deze verminderde wrijving heeft als gevolg dat u eerder het gas kunt loslaten als u moet stoppen of snelheid verminderen. De motor zal minder sterk afremmen nadat het additief goed is ingewerkt. (let dus op dat u nog beter anticipeert op het verkeer)

Gebruikt u dit gegeven kunt u nog meer brandstof besparen. Dit naast de besparing die APX green al realiseert door verminderde wrijving van alle motordelen.

APX Green dient u bij elke oliewissel weer opnieuw toe te voegen om van alle goede eigenschappen optimaal gebruik te kunnen blijven maken.

Social Bookmarks

Over de auteur

Geert Kukken