Go-Greener Oil Flush

Geschreven door Geert Kukken op Sunday, 04 September 2011. geplaatst in Go-Greener

Go-Greener inwendige (motor) reiniger

Go-Greener Oil Flush

Begin met een goede start aan uw Go-Greener onderhoudsbesparing en reinig de motor of transmissie van te voren met de Go-Green Oil Flush. Lost alle vervuiling in het motorblok op en voorziet de apparatuur met een beschermlaag. Tap na een inwerkperiode volledig de vervuilde oliën af, vervang de oliefilter en begin met een schone transmissie en/of motor die klaar is om te besparen voor een optimaal resultaat.

Go-Greener inwendige motorreiniging voor een veilige start;

 • Geschikt voor alle benzine, diesel en autogasmotoren, transmissie (geen automatische) en differentieel;
 • Reinigt het gehele motorblok of transmissie 100% veilig;
 • Voor het losmaken van vastzittende zuigerveren;
 • Gelijkmatiger compressie en een beter motorvermogen;
 • Vermindert het brandstofverbruik;
 • Verlaagt de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen;
 • Reinigt de gehele motor van sludge, roest, gom en vernislagen;
 • Niet schadelijk voor metaal en aluminium en volledig zuurvrij.

Omschrijving
Go-Green Oil Flush is een sterk geconcentreerde reiniger voor motoren en transmissies. Het wordt toegevoegd aan de olie en reinigt alle delen van de motor of de transmissie die met de olie in contact komen.

Samenstelling Go-Green Oil Flush
Mengeling van diverse minerale oliën onder andere hydrotreated base oils (zeer ver geraffineerd en daardoor minder onzuiverheden) en solvent dewaxed oils (structuurverbetering bij lage temperaturen) waaraan in totaal 38 additieven zijn toegevoegd.
De meest bekende hiervan zijn:

 • Metal deactivators, die katalytisch effecten voorkomen;
 • Chainstoppers, verminderen de binding van zuurstof en koolwaterstof;
 • Anti-wear, voorkomt slijtage door voorkomen van metaal op metaal contact;
 • Detergents (barium type), maken vervuiling los zodat rust inhibitor en anti-wear zich kunnen hechten;
 • Disperants, houden de vervuiling opgelost en helpen deze verwijderen van het smeerpunt;
 • Fatty oil agents, verdingen het water en vocht en verhinderen terugkeer hiervan op het smeerpunt;
 • Diluents, oplossers die de olie vloeibaar maken en daardoor de olie dieper en sneller laat penetreren.

Kenmerken
Go-Green Oil Flush heeft een vijfvoudige werking;

 1. Doordringt: dankzij zijn vloeibaarheid in zeer nauwe ruimten en lost de oxydatielaag op welke gevormd wordt door vochtigheid, zouten, roet en andere roest verwekkende factoren;
 2. Smeert: door zijn unieke samenstelling van hoogwaardige oliën, hoge druk additieven, wordt de wrijving sterk verminderd;
 3. Beschermt: gezien zijn uitstekende smering, verlengt men de levensduur van de onderdelen aanzienlijk en vrijwaard deze van roestvorming;
 4. Weert: detergerende additieven draineren het vuil, stof, zand, roest en andere schurende deeltjes en houden het smeervalk schoon;
 5. Voorkomt: vastlopen, breuk en roestvorming onder extreme omstandigheden.

Het belang van een schone motor en veilige motorreiniging

De Go-Green Oil Flush
Om een motor goed te laten functioneren, moet alles goed afgesteld zijn en bij voorkeur geen slijtage hebben. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de motor ook schoon moet zijn. Zowel van buiten als van binnen. Buitenom is het belangrijk omdat vuil vocht vasthoudt en daardoor sneller roest vormt. Ook zorgt vuil voor extra slijtage aan de draaiende delen buiten de motor.
Aan de binnenkant is het nog belangrijker omdat vuil in direct contact staat met smeerolie en daarmee de interne draaiende delen. Deze draaiende delen zijn zeer gevoelig voor vuil en zullen dan ook sneller slijtage vertonen of zelfs stuk gaan als deze niet vrij blijven van vuil en ongewenste stoffen zoals zouten en zuren. De standaard oliefilters zijn niet fijn genoeg om al deze verontreinigingen te absorberen. Normaliter zal bij een verversing van olie en oliefilter deze vuildeeltjes verwijderd worden met de oude olie en filter, maar niets is minder waar. Vuil hecht zich ook aan de wanden in de motor en blijft daar zitten als sludge en andere verontreiniging. Na het toevoegen van de nieuwe olie worden deze verontreinigingen gedeeltelijk opgelost en het effect van een oliewissel is daardoor al een stuk teniet gedaan. Ook gaan deze verontreinigingen weer mee het smeringproces in, met alle nadelige gevolgen van dien. Uiteindelijk raakt de olie sneller uitgeput en zullen verontreinigde producten gaan hechten aan de bestaande verontreiniging en nieuwe plaatsen.

Door het toevoegen van de Go-Green Oil Flush worden al deze verontreinigingen verwijderd en in oplossing gebracht. Na 4 uur of 300 km zijn alle verontreinigingen opgelost en kunnen dan met de oude olie en oliefilter afgevoerd worden. Hierdoor is de motor geheel schoon bij elke oliebeurt. Daargelaten de systemen waarbij bijvoorbeeld in de oliekoelers nog enkele liters achterblijven in het systeem.

Om ook de systemen veilig te reinigen met een gedeelte resolutie is de Go-Green Oil Flush dusdanig ontwikkeld, dat de anti roest en anti slijtage middelen hun werk blijven doen. Uiteindelijk zal na een paar oliebeurten de invloed van verontreiniging zo goed als verdwenen zijn. Vooral in combinatie met het Easy Green Pakket blijft de olie veel schoner en zal daardoor langer de verontreiniging in oplossing houden.

Social Bookmarks

Over de auteur

Geert Kukken