Pipercross vervanging- / paneel filters

Geschreven door Geert Kukken op Sunday, 04 September 2011. geplaatst in Pipercross

Vervanging- / paneelfilters PP-.... / PX-.... voor nagenoeg alle type auto's verkrijgbaar.

Deze filters bestaan uit 2 foam lagen, een zwarte laag, met vlakverdeling, voor de grotere stofdeeltjes en een rode of lichtgrijs laag voor de fijne stofdeeltjes. Ongeolied filteren ze 90% en geolied zelfs 99%.

Een voordeel van Pipercross vervangingfilter ten opzichte van de andere aanbieders is dat de filter niet te rijkelijk wordt voorzien van olie. Zodoende kunnen er geen problemen met de luchtmassameter ontstaan.

De olie moet alleen op de zwarte foam aangebracht worden. Deze wordt door de lucht meegezogen, zodat de celwanden van de rode foam vettig worden, waardoor het fijne stof op de wanden blijft plakken.

Als het rode foam oppervlak zwart wordt, is de filter aan reiniging toe. De filter kan gereinigd worden, door hem in een bak met 60 graden warm water met een flinke scheut spiritus, net zo lang te soppen, totdat het water niet meer vuiler wordt. Vervolgens spoel je hem na met warm water en sla hem uit. Dit reinigen moet altijd gedaan worden met de zwarte foam naar beneden, dus van fijn naar grof.

Eerder op de site werd al besproken dat de weerstand ruim 90% lager ligt dan die van een standaard papierfilter en toch is het filterpercentage hoger. De prestaties verbeteren met ongeveer 5 a 10%.

No video selected.

Social Bookmarks

Over de auteur

Geert Kukken